Hver ottende senior mellem 65 og 74 år er i arbejde. Flest er mænd, men også kvinder fortsætter med at arbejde efter folkepensionsalderen.

Danske ældre blandt de flittigste i Europa

Næsten 85.000 danskere over 65 år arbejder. Det er en fordobling på 10 år og er over gennemsnittet i EU. "Flere ældre har et ønske om at arbejde til efter folkepensionsalderen", lyder det fra Faglige Seniorer.

Senest opdateret: tirsdag 22. januar 2019

Det er ikke længere så usædvanligt på en arbejdslads, at der er kolleger på 65 år og derover.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

På bare 10 år er antallet af seniorer mellem 65 og 74 år med et job fordoblet fra omkring 40.000 til næsten 85.000 personer.

12,2 procent i aldersgruppen – svarende til hver ottende – er i arbejde.

De danske ældre er samtidig dem, der sammenlignet med seniorer i andre EU-lande er mest flittige.

Kun knap hver tiende senior i EU er i arbejde.

Læs også: Seniortænketank: LO vil gøre job mere attraktive for seniorer

Forventer flere ældre i job fremover

Tallene for de arbejdsomme danske ældre overrasker ikke Palle Smed, der er direktør i fagbevægelsens ældreorganisation Faglige Seniorer.

Han mener, at det stigende antal ældre på arbejdsmarkedet understreger behovet for at beskæftige sig med rammerne for beskæftigelsen for personer der er over den formelle tilbagetrækningsalder.

“Jeg forventer, at udviklingen vil fortsætte de kommende år. Ikke kun fordi folkepensionsalderen sættes op, men også fordi der hos mange, der har nået folkepensionsalderen er et stort ønske om at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet,” siger Palle Smed, der tilføjer:

“Tallene ændrer dog ikke ved, at forhøjelsen af folkepensionsalderen vil give problemer for mange grupper på arbejdsmarkedet. Det er ikke alle der har mulighed for at arbejde i en høj alder, fordi de er nedslidte efter et langt arbejdsliv. Men for dem – der kan og vil – er der grund til at overveje, hvad der skal til for at udnytte det potentielle arbejdsudbud, som pensionisterne udgør.

Flest mænd i aldersgruppen arbejder –  nemlig 17,5 procent. For kvinderne er tallet 7,3 procent, viser opgørelsen fra Danmarks Statistik.

Nu får du mere ud af at arbejde

Fra 2019 er der kommet nye og mere favorable regler for folkepensionister, der har et arbejde.

1. Du må tjene mere
Hvis du fortsætter med at arbejde, efter du er nået folkepensionsalderen, må du tjene op til 100.000 kroner inden der sker modregning i pensionstillæg eller tillægsprocent. I 2018 var bundgrænsen 60.000 kroner.

2. Skattefri seniorpræmie
Hvis du fortsætter med at arbejde, når du når pensionsalderen, kan du optjene en skattefri seniorpræmie på 30.000 kroner. Seniorpræmien kan inkasseres, hvis du når folkepensionsalderen i 2019 eller herefter.

3. Tjen 11.200 kroner skattefrit
Du må tjene 11.200 kroner skattefrit om året, hvis du arbejder i private hjem for private personer. De 11.200 skattefri kroner må du tjene oveni de 100.000 kroner ved job og de påvirker ikke beregningen af dit pensionstillæg.

Læs mere om reglerne for arbejde som folkepensionist her - KLIK

 

Først publiceret: onsdag 16. januar 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 14:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Combell - staging