Karin Grøn er 66 år og er vikar på et plejehjem cirka 40 timer om måneden. Foto: Søren Zeuth.

Karin dur ikke til at gå hjemme

66-årige Karin Grøn nyder, at hun som vikar på plejehjemmet Thulebakken stadig kan være med til at hjælpe andre mennesker. Men passer på med at tjene for meget, for hun vil ikke være til grin.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Hun tager mod os på parkeringspladsen med et stort smil, for selvom plejehjemmet Thulebakken i Aalborg har lukket ned for besøg på grund af corona-restriktioner, så skal vi ikke snydes.

For 66-årige Karin Grøn har et stort hjerte og nyder at have folk omkring sig. Selv tror hun det skyldes opvæksten i en familie med ni søskende og en mor, der døde alt for tidligt, hvor hun forsøgte at tage over så godt som muligt. Begge dele er også årsagen til, at hun var fast besluttet på at arbejde videre, da hun kunne have været gået på pension som socialrådgiver i marts 2019.

Seniorklar: Når du arbejder som pensionist

Knap hver tredje fortsætter med at arbejde, efter at de er blevet folkepensionister - enten på fuldtid, deltid eller nogle timer om ugen.

Omtrent 170.000 danskere i alderen 65 år til 75 år har et arbejde, viser tal fra Danmarks Statistik.

Faglige Seniorer mener, at der skal være bedre vilkår for pensionister, der arbejder. Modregningsreglerne betyder brandbeskatning af pensionister selv med en beskeden ekstra indtægt. Der skal altid være en betydelig gevinst.

Derfor er Faglige Seniorer glade for, at modregningen i pensionen afskaffes fra 1. januar 2023

Læs mere om reglerne i Seniorhåndbogen.

”Min mand på 73 år går jo hjemme og tager sig af rengøringen. Det vil jeg da ikke tage fra ham”, siger hun og griner med et glimt i øjet og forklarer, hvorfor hun nyder jobbet som vikar:

”Min mand og jeg har kendt hinanden siden 1960, og jeg kan da også godt lide en god krimi i fjernsynet, men jeg har også brug for andre input og oplevelser. Og går man ind i det her arbejde med åbent sind, så får man ind imellem virkeligt nogle guldkorn fra beboerne”

Dejligt at kunne hjælpe

Bortset fra en periode som opvasker på restaurant, da hun var 18 år, har Karin i hele sit liv arbejdet for at hjælpe mennesker, der har haft brug for hjælp. Dels som sosu-hjælper og senere som socialrådgiver indenfor handicapområdet.

Derfor lå det også lige til højrebenet, da hun kunne blive vikar på Thulebakken med 75 beboere.

Her nyder hun aftenvagterne fra klokken 15-23, hvor der er et godt fællesskab med kollegerne og hun kan hygge om de gamle med eftermiddagskaffe, aftensmad og natputning.

”Det er dejligt stadig at kunne levere et stykke arbejde, der er noget værd, og det betyder uendeligt meget for mig, at de gamle bliver hørt og forstået. Det vil jeg gå langt for at opnå.  Men også en gang imellem, at sige til dem kom nu, jeg ved godt du kan”.

Passer på timerne

Karin arbejder cirka 40 timer om måneden, og det holder hun nøje regnskab med, så hun ikke tjener mere end de 122.000 kroner hun må tjene efter arbejdsmarkedsbidraget. Her har hun hentet hjælp både fra Seniorhåndbogen og hendes bror, der er revisor.

”Hvis jeg kommer over det beløb, jeg modregnet 64 kroner for hver 100 kroner, jeg får udbetalt – og jeg vil ikke være til grin og arbejde for 36 kroner i timen”, siger hun og fortæller at hun tjener cirka 99.000 kroner om året plus feriepenge.

Det er gode penge i tilskud til hende og mandens pension på tilsammen 21.000 kroner om måneden inklusive atp.

De elsker nemlig at rejse på eventyr ud i verden. Sidste år var de fire uger i Australien men har også været i blandt andet: Kina, Californien, Cuba, Rom, Polen og stod for at skule til Afrika i år.

Men hvor længe vil du blive ved?

”Så længe jeg kan holde til det. Det kan godt være lidt tungt, og jeg kan være lidt brugt, når jeg kommer hjem. Men det bliver ikke min mand der stopper mig. Han synes at det er rart, at jeg arbejder, for han kan godt mærke, at han får en mere tilfreds kone – og det har han ret i. Jeg dur ikke til at gå hjemme”, siger Karin med et grin.

3 gode råd fra Karin

  • Du skal gøre op med dig selv om du føler for at arbejde. Det er helt ok at være kørt træt, hvor det er bedre at lave noget andet.
  • Sæt dig godt ind i reglerne med det økonomiske inden, du siger ja til et arbejde.
  • Det kan være en god ide, at skifte arbejdsplads til noget nyt, så det giver dig en ny start med nye oplevelser.

Først publiceret: tirsdag 9. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 08:28

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Combell - staging