ol bronze medalje danmark

Det danske holdforfølgelsesløb vandt sølv efter en dramatisk semifinale.

Sølv til Danmark i ny sportsgren

Danmark fik i dag sin 9. medalje ved OL i Tokyo på cykelbanen i helt ny sportsgren; Madison/parløb

Senest opdateret: lørdag 7. august 2021

Amalie Dideriksen og Julie Leth har fået sølv i kvindernes cykel-parløb efter en stor indsat i Izu Velodrome lidt udenfor Tokyo i dag.

Det var en medalje, der ikke var ventet, og så er den måske endnu mere dejlig.

Amalie Dideriksen og Julie Leth vandt i det løb, som bliver kaldt Madison, og som for først gang er en del af de olympiske lege.

På forhånd var Holland, Belgien og Storbritannien er forhåndsfavoritter. Mens Danmark, Frankrig og Italien var outsidere til medaljerne.

Det blev som ventet Storbritannien, der vandt suverænt, mens Danmark fik sølv, mens uafhængige russiske deltagere fik bronze.

Men hvad er Madison /parløb så?

Et hold består af to ryttere. Disse ryttere skal score point i indlagte spurter på de 120 omgange (30 km). Én rytter er hele tiden i spil, mens den anden hviler sig højt oppe i banen. Indskiftninger sker ved berøring, og det er her man ser de berømte  armslyngeskifte.

Danmark har nu fået 2 guld, 3 sølv og fire bronze; 9 medaljer i alt. Ved de olympiske lege i Rio i 2016 fik Danmark 15 medaljer.

Men der er endnu et par dage før OL i Tokyo slutter på søndag!

Først publiceret: fredag 6. august 2021
Artiklen er sidst opdateret lørdag 7. august 2021 kl. 18:42