Landsformand for Faglige Seniorer, Ole Ibsen, glæder sig over, at hverdagen er vendt tilbage for de fleste: "Vi kan nu bevæge os frit rundt, gå til fodbold, koncert eller familiefest uden frygt for at ende i en respirator på et særligt corona-hospital.”

Seniorformand: Vi tog Mettes medicin – og blev raske

Formanden for Faglige Seniorer Ole Ibsen glæder sig over regeringens håndtering af coronakrisen: Dommedagsvarslerne blev gjort til skamme.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Hverdagen er så småt tilbage for seniorerne.

Det mærker blandt andet Danmarks næststørste ældreorganisation Faglige Seniorer med 230.000 medlemmer, der igen strømmer til aktiviteter som foredrag, ture i biografen og banko.

Det sker samtidig med, at Danmark som et af de eneste lande i verden har lagt corona-restriktionerne bag sig.

”Vi tog Mettes medicin og blev raske,” lyder det fra landsformand for Faglige Seniorer, Ole Ibsen, om statsministeren og regeringens indsats.

”Sjældent har dommedagsbasunerne fra medierne og borgerlige politikere været brugt så meget, som under coronakrisen. Men de blev gjort til skamme,” lyder det fra Ole Ibsen.

Han slår fast, at corona-epidemien har haft stor indvirkning på de fleste ældres dagligdag, og at mange har haft store, personlige ofre.

”Det har været en barsk omgang for os alle. Og for nogle har det kostet ultimativt. Men når jeg sådan skal gøre samlet status over coronakrisen og landets økonomiske situation, må jeg knibe mig selv i armen. Det går sgu meget godt.”

Sådan gik det

Faglige Seniorers landsformanden noterer, at ”medier og borgerlige politikere fra epidemiens start gang på gang har påstået, at regeringen bragte Danmark på katastrofekurs, og at vi fuldstændigt mistede vores frihed, som om vi befandt os under en totalitær diktator.”

Dommedagsbasunerne var også fremme i forhold til økonomien.

”Et orgie af gældsætning er et farligt svar på coronakrisen”, skrev Berlingske og blev hurtigt bakket op af ledende Venstrefolk, der talte om statsministerens ”gældsorgie”.

Og hvordan er det så gået? Er Danmark gået bankerot? Har vi gældsat hele butikken, og er alle gået fra hus og hjem og sendt ud i arbejdsløshed? Spørger Ole Ibsen.

”Forleden kunne Danmarks statistik fortælle, at antallet af danskere i arbejde steg for sjette måned i træk til et rekordhøjt niveau. Det højeste nogensinde. Der er altså i dag flere danskere i arbejde end på noget andet tidspunkt i Danmarkshistorien.

Arbejdsløsheden er rekordlav, og nu skriger virksomhederne på arbejdskraft og de historieløse borgerlige medier hyler igen op om regeringens uansvarlighed,” noterer Ole Ibsen.

Økonomien buldrer afsted

Når regnebrættet og de offentlige finanser gøres op, viser det, at underskuddet i 2020 var beskedent. 4 milliarder kroner. Som i de fleste andre år.

”Så vores økonomi er altså temmelig robust. Javist, har coronakrisen kostet milliarder. Men langt de fleste milliarder har været midlertidige lån til erhvervslivet, moms og skatter, der blev udskudt til bedre tider. Og som nu bliver betalt tilbage,” siger Ole Ibsen.

Nu er der fokus på seniorerne

Ole Ibsen noterer, at ”hele verden forbløffet kiggede på Danmark 10. september, hvor de sidste restriktioner blev fjernet.

”Det er en dato, der gået hele verden rundt,” siger han.

Landsformanden er tilfreds med, seniorerne både under og efter den værste krise i årtier nu i stigende grad er i fokus på arbejdsmarkedet.

”Regeringen har fremlagt en plan, der skal sikre flere hænder. I regeringens plan, ”Danmark kan mere”, er det faktisk de mest barkede, rynkede, og rutinerede hænder, der er brug for.”

”Det er der bestemt grund til at glæde sig over. For vi ved, at det som oftest er i højkonjunkturer at de, der hænger yderst i arbejdsmarkedet, får en ny chance,” siger Ole Ibsen.

Hvad mener du?

Hvordan synes du, Mette Frederiksen og regeringen har klaret håndteringen af corona-krisen? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: mandag 4. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 13:32

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Combell - staging