77-årige Kirsten Poulsen flyttede fra huset i Skagen til et boligfællesskab for blandt andet at være tættere på børn og børnebørn. Foto: Kontraframe

Annonce: Fra stort hus til seniorboligfællesskab

Det er blevet populært for seniorer at flytte fra stort til mindre. Tirsdag 29. november kan du få information om nyt boligfællesskab i Aarhus.  En af dem, der har taget springet og pakket flyttekasserne er 77-årige Kirsten Poulsen.

Senest opdateret: tirsdag 22. november 2022

Seniorerne har fået blik for at flytte fra stort til mindre.

Derfor er PensionDanmark på vej med en række nye boligfællesskaber under navnet Virke.

Tilmelding inden 25. november

Vil du høre mere om det nye boligfællesskab i Aarhus, er der informationsmøde tirsdag 29. november kl. 17-19 på Daubjergvej 19, 8000 Aarhus C.

Du kan læse mere om informationsmødet på virke-boliger.dk.

Tilmeld dig inden 25. november på aarhus.projektsalg@danbolig.dk.

Et af dem er ved at blive bygget på Trælasten i Aarhus C. Her bliver der opført 34 veldesignede lejeboliger med et, to eller tre værelser. Der er indflytning i slutningen af 2023.

Lejer du en bolig allerede nu, bliver du en del af det første beboerhold, der er med til at indrette fællesrummet med en indretningsarkitekt.

Du kan læse mere om informationsmødet og tilmelde dig på virke-boliger.dk.

Fra hus i Skagen til boligfællesskab

En af dem, der har taget springet og pakkede flyttekasserne er 77-årige Kirsten Poulsen.

Hun flyttede fra Hulsig ved Skagen til Køge Kyst, hvor hun flyttede ind boligfællesskabet Broen.

Det var blandt andet nærheden til børn og børnebørn, der fik hende til at flytte på tværs af landet.

“Jeg tænkte over, hvordan er det at flytte til Køge, når man ikke kender nogen, men så foreslog min søn, at jeg flyttede ind her, hvor jeg var tæt på andre i min egen alder, og dét føltes helt rigtigt,” fortæller Kirsten Poulsen.

I Broen er der 29 boliger fra 70 til 117 kvadratmeter, og beboerne er lige fra 50 til 90 år. Nogle går stadig på arbejde.

Fællesrummet, som beboerne selv har doneret møbler til og været med til at indrette, er omdrejningspunktet i fællesskabet.

Fredagsbar og filmklub

“Hver fredag mødes vi til fredagsbar klokken 17 og taler om, hvordan ugen er gået. Nogen synes, weekenderne er triste – der sker ikke så meget. Så nu har vi også filmklub søndag eftermiddag”,  forklarer Kirsten Poulsen.

Hun er også formand for bestyrelsen i boligfællesskabet Broen og én af drivkræfterne i den ugentlige, fælles madordning.

Ifølge en rapport fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd fra 2022 er det netop også ønsket om at få tætte naborelationer og undgå at blive ensom senere i livet, der vægter højest for de seniorer, der vælger denne boligform.

Tager hånd om hinanden

At have adgang til grønne udendørsarealer eller natur uden at skulle vedligeholde egen have, vægter næsthøjest blandt de adspurgte seniorer i tre boligfællesskaber, herunder Broen.

“Det modvirker ensomhed at bo i et boligfællesskab. Man kan være mere eller mindre med. Vi passer ikke hinanden, men vi tager hånd om hinanden,” siger Kirsten Poulsen.

PensionDanmark vil gerne tage de gode erfaringer fra Køge med til andre dele af landet, og derfor er der flere nye boligfællesskaber på vej under navnet Virke.

Først publiceret: tirsdag 22. november 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. november 2022 kl. 15:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Combell - staging