Nogle af de første beboere glæder sig allerede til at flytte ind i de nye boliger, der ligger centralt i Aarhus. Visualisering: Dimension Design

Ægtepar vil bo tæt på byliv, natur og andre seniorer

På Trælasten i Aarhus er man lige nu ved at bygge et nyt boligfællesskab for alle over 50 år uden hjemmeboende børn. Du kan komme til informationsmøde 7. september.

Senest opdateret: mandag 28. august 2023

De nye køkkener er lige nu ved at blive monteret i én af de 34 lejligheder i boligfællesskabet Virke-Teglgården i Aarhus C.

Inden jul vil flyttebilerne begynde at ankomme med forventningsfulde nye beboere, der flytter ind i de nybyggede lejligheder. Virke-Teglgården er en del af et helt nyt byområde: Trælasten.

Nogle af de første beboere glæder sig allerede til at flytte ind. Anne Zachariassen og Klaus Emil Christensen forklarer, hvorfor de flytter til Virke-Teglgården.

Sådan tilmelder du dig infomødet

Du kan tilmelde dig næste infomøde ved at skrive en mail til:

aarhus.projektsalg@danbolig.dk

Skriv, at du gerne vil deltage og hvor mange personer fra din husstand, der deltager.

Mødet holdes på:
Trælasten, Daubjergvej 19, 8000 Aarhus C. Du kan parkere ved Friskohuset eller i Ceres Byen.

Læs mere om Virke på www.virke.dk

“Det er kombinationen af fællesskab og Aarhus, der trækker. Vi har gjort os mange tanker om flytningen. I dag bor vi tæt på skov, søer og natur. Det bliver da noget andet her på Trælasten, men det er et tilvalg for os. Her får vi åen, Brabrandstien og Botanisk Have i nabolaget,” siger Anne Zachariassen til Århus Stiftstidende.

Central beliggenhed

Interessen er stor, for Virke-Teglgården er et af de få boligfællesskaber for beboere over 50 år uden hjemmeboende børn, der ligger så centralt i Aarhus. Her er der kun 6 minutters cykeltur til gågaden, 9 minutter til Dokk1 og knap 300 m. til Godsbanen og Ceres Byen. Samtidig ligger Brabrandstien og åen lige ved Teglgården.

“Virke-Teglgårdens beliggenhed er meget unik. Det, at kunne bo så centralt inviterer til at bruge byen aktivt, og det vil helt sikkert afspejle sig i de mennesker, der vælger at bo der,” siger Rudy Madsen, som står bag bofælleskab.dk, der er en interesseorganisation for alle boligfællesskaber i Danmark.

Rudy Madsen har beskæftiget sig med boligfællesskaber i en årrække og bor også selv i ét i Odense.

Informationsmøde 7. september

Torsdag 7. september er der informationsmøde om Virke-Teglgården, og allerede nu har over 60 forventningsfulde seniorer har tilmeldt sig mødet, der afholdes i Teglgården. Her kan du blive klogere på, hvad boligfællesskabet går ud på, hvordan boligerne er indrettet og præcis hvor i Aarhus Virke-Teglgården ligger.

Virke er en ny generation af boligfællesskaber, som PensionDanmark udvikler. De har allerede etableret fællesskaber i Ry og Køge, og byggeriet af det nye Virke-Teglgården i Århus er i fuld gang. De 34 lejeboliger bliver med et, to eller tre værelser.

Først publiceret: mandag 28. august 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 28. august 2023 kl. 21:16

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Combell - staging