Den høje beskæftigelse skyldes især, at flere seniorer er i arbejde.

Slår alle rekorder: 3.000.600 danskere er i job

Et af de største socialpolitiske fremskridt i nyere tid, siger Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Især seniorer driver fremgangen.

Senest opdateret: onsdag 25. oktober 2023

3.000.600.

Så mange danskere var i job i august ifølge Danmarks Statistik. Det er første gang nogensinde, at antallet af danske lønmodtagere runder tre millioner.

I knap tre år har lønmodtagerbeskæftigelsen dermed været på en nærmest uafbrudt optur. Og fremgagen drives især af flere seniorer i job.

“Det er især seniorer, der driver udviklingen. Og flere er på vej. To tredjedele af seniorerne siger, at de under de rette vilkår vil forlænge arbejdslivet, hvis de de bliver spurgt,” siger direktør i Faglige Seniorer, Palle Smed.

På alle måder historisk

Også økonomer glæder sig over en bred kam over, at milepælen på tre millioner er nået.

“Det er på alle måder historisk, og der er ingen tvivl om, at den stærke beskæftigelse er årets helt store positive overraskelse,” vurderer Tore Stramer, cheføkonom hos Dansk Erhverv, i en skriftlig kommentar.

I januar 2021 – da den næsten uafbrudte stigning begyndte – var der knap 2.762.000 lønmodtagere. Siden er der kommet næsten 240.000 til.

Lars Andersen, direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, er imponeret over udviklingen de senere år.

“Det her er et af de største socialpolitiske fremskridt i Danmark i nyere tid. Seniorerne forbliver længere på arbejdsmarkedet, og beskæftigelsen blandt indvandrere og efterkommere er stigende,” siger han.

Minister: Magisk grænse

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) glæder sig over, at “den magiske grænse” er nået.

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

“Vi har nu rundet de magiske tre millioner. Aldrig nogensinde før har så mange i Danmark haft et job. Det er afgørende for vores samfund, at så mange har et arbejde og bidrager.”

“Det er positivt for den enkelte, der er kommet i arbejde, og for hele samfundet, da det viser, at der er rigtig god gang i de danske virksomheder og dansk økonomi generelt.”

Ministeren glæder sig særligt over, at mange af dem, der tidligere har været på kanten af arbejdsmarkedet, nu har fået fodfæste.

“Vi er ikke i mål endnu. Vi skal have et mere rummeligt arbejdsmarked. Flere unge uden job og uddannelse skal have en plads på arbejdsmarkedet, flere indvandrere skal i job og flere skal opkvalificeres og efteruddannes. Det skal sikre, at virksomhederne og velfærdssamfundet kan få den arbejdskraft, de har brug for,” siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Først publiceret: onsdag 25. oktober 2023
Artiklen er sidst opdateret onsdag 25. oktober 2023 kl. 23:24

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Combell - staging